Linkovi

U Srbije i Crne Gore obeležen Međunarodni dan ljudskih prava


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore i više nevladinih organizacija i udruženja građana nizom manifestacija obeležili Međunarodni dan ljudskih prava.

U centru Beograda građanima su deljene brošure sa Univerzalnom deklaracijom Ujedinjenih nacija ljudskim pravima, a pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava Jelena Marković rekla je da je cilj akcije da se građanima skrene pažnja na temu o kojoj obično ne razmišljaju i da se pripadnicima manjina objasni kakva su njihova prava i kako mogu da ih ostvare.

Učesnici tribine o ljudskim pravima su ocenili da Srbija na tom planu nijenapravila značajan napredak u odnosu na vreme vladavine Slobodana Miloševića. Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da se političarima ne sme dopustiti da problem ljudskih prava stavljaju u zapećak pod izgovorom da je na prvom mestu potrebno konstituisati državu i institucije i naglasio da upravo u institucijama države još ne postoji svest o potrebi poštovanja ljudskih prava, ali da takva svest ne postoji ni kod znatnog dela građana.

XS
SM
MD
LG