Linkovi

Američki dnevni listovi analiziraju  jučerašnji incident u Majamiju


Svi vodeći američki dnevni listovi na naslovnim stranicama analiziraju jučerašnji incident u Majamiju kada je šerif na avionu Amerikan Erlajnza ubio jednog putnika koji je tvrdio da ima bombu. U njegovom prtljagu medjutim nije pronadjen eksploziv a njegova supruga tvrdi da je reč o mentalno obolelom čoveku.

Vašington Post piše da su neki kongresni lideri i eksperti pozdravili šerifov potez, dok drugi upozoravaju da otvaranje vatre na sumnjivog putnika može da izazove još opasnije posledice po civile u njegovoj okolini. Njujork Tajms za to vreme prenosi statistiku da mentalno oboleli gradjani imaju četiri puta veću šansu od prosečnih Amerikanaca da budu ubijeni u policijskim akcijama.

Njujork Tajms takodje objavljuje rezultate ankete koju je sproveo sa mrežom CBS, a koja pokazuje da je ,posle meseci političke erozije, rejting predsednika Buša ponovo porastao zahvaljujući ekonomiji. Medjutim, njegov rad i dalje opterećuje rat u Iraku, budući da 52% ispitanika smatra da je Bušova administracija svesno obmanula javnost kada je objašnjavala razloge za rat.

Listovi širom SAD pozdravljaju uspeh naučnika sa Brod Instituta u Masačusetsu koji su dekodirali genetsku mapu psa, što je proboj u nauci koji može da pomogne i ljudima. LA Times piše da genom 12-godišnjeg boksera Taše otkriva velike sličnosti izmedju DNK pasa i ljudi. Mapa psećih gena pomoći će u lečenju i jednih i drugih, a uvid u genom psa takodje će pomoći da se objasni jedinstven odnos razvijen izmedju čoveka i psa od praistorije do danas.

Vašingtonsko mezimče, mladunče džinovske pande Tai Šan ponovo je na naslovnim stranama dnevnih listova u prestonici SAD, jer će od danas moći da ga vidi i šira javnost, odnosno stanovnici Vašingtona i turisti koji budu dovoljno uporni da dodju do vrlo traženih besplatnih karata preko Interneta ili u samom zoološkom vrtu.

XS
SM
MD
LG