Linkovi

Tenisere u Zagrebu dočekalo oko 100.000 ljudi


Hrvatska teniska reprezentacija, koja je pobedom nad reprezentacijom Slovačke u Bratislavi osvojila Dejvis kup, vratila se danas u Hrvatsku, a na aerodromu u Zagrebu
dočekali su ih brojni gradjani i visoki sportski funkcioneri.

Ivan Ljubičić, Mario Ančić i Goran Ivanišević vratili su se kući bez Dejvisovog pehara, donoseći umesto njega kopije, a originalni kup težak više od 100 kilograma i poznat pod nadimkom "salatara" u Hrvatsku će stići za nedelju dana kada se reše sve carinske formalnosti.

Pobednike Dejvis kupa pozdravili su ministar nauke, obrazovanja i sporta Dragan Primorac i gradonačelnici Zagreba i Velike Gorice Milan Bandić i Tonino Picula, a nakon dočeka na aerodromu Pleso teniseri su se uputili na zagrebački Trg bana Jelačića, gde ih je po kišovitom vremenu dočekalo gotovo 100.000 navijača.

Uz tenisere, na svečanu pozornicu nešto posle 13 sati stigli su i predsednik Hrvatskog teniskog saveza Radimir Čačić, izvršni direktor HTS Marina Mihelić, članovi stručnog štaba i igrači Ivo Karlović, Goran Ivanišević, Mario Ančić i Ivan Ljubičić, koji je na pozornicu donio kopiju Dejvisovog pehara, kojeg je u 105 godina postojanja osvojilo samo 12 nacija.

"Hrvatska je prva zemlja koja nije bila nosilac, a osvojila je pehar u najstarijem i najcenjenijem ekipnom takmičenju u tenisu", podsetio je predsednik HTS-a Čačić, naglašavajući da je ovaj trofej osvojen velikim zalaganjem igrača i celog stručnog štaba. Slavlje na trgu je nastavljeno svečanim programom u kojem su nastupili neki od najpopularnijih hrvatskih pevača i grupa, a pridružili su im se i teniseri.


XS
SM
MD
LG