Linkovi

Majkrosoft nudi ”štelovanje“ za Vindous


Kako je saopštila kompanija Majkrosoft, njen novi softver za otkrivanje i uništavanje kompjuterskih virusa deluje ”kao da ste svoj pi-si odneli u servis na štelovanje.

Program Vindous UanKer Lajv (OneCare Live) pušten je u promet u probnoj, takozvanoj ”beta“ verziji. Ako se logujete na Majkrosoftov sajt možete da se registrujete za dobijanje probne verzije. Kako kaže ta kompanija, UanKer Lajv je zdravstveni servis koji, kada ga instalirate, tiho radi u pozadini i automatski skida sa interneta nove lekove za nove viruse. Pored toga, redovno čisti vaš kompjuter od nagomilanih nepotrebnih fajlova koji ga usporavaju, omogućava jednostavno pravljenje zaštitnih kopija važnih dokumenata, i na zahtev trenutno daje izveštaj o stanju čitavog sistema. Drugim rečima, pruža kompletnu zaštitu od virusa i pokušaja upada u sistem. U probnoj verziji, UanKer Lajv je besplatan, ali će za definitivnu verziju Majkrosoft naplaćivati pretplatu, što osigurava redovno dopunjavanje sredstvima protiv novih virusa.

Za one koji koriste Majkrosoftov MSN instant mesindžer - odnosno program za ”čatovanje,“ - UanKer Lajv automatski preispituje sve fajlove koji stižu u kompjuter tim putem. Kad smo već kod toga, Majkrosoft će uskoro pustiti u ”probni pogon“ novu verziju instant mesindžera, nazvanog Lajv mesindžer. Novi softver će, naravno, biti besplatan, a od novina imaće mogućnost lakše razmene dokumenata svih vrsta i lakše telefoniranje preko interneta.

XS
SM
MD
LG