Linkovi

Sastanak kineskih i crnogorskih čelnika službi bezbjednosti


Crna Gora i Kina treba da uspostave tijesnu saradnju u borbi protiv terorizma i međunarodnog organizovanog kriminala, ocijenili su danas predstavnici crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova i kineske državne bezbjednosti.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Jusuf Kalamperović razgovarao je sa delegacijom kineskog Ministarstva državne bezbjednosti o bezbjednosnim pitanjima koja će biti predmet saradnje dva ministarstva, kao i konkretnim oblicima bilateralne saradnje.

Predstavnici kineskog Ministarstva koji su zainteresovani za saradnju sa Crnom Gorom u oblasti bezbjednosti, predložili su konkretne modalitete za unapređenje već uspostavljene saradnje čime se, kako je ocijenjeno, učvršćuju tradicionalno dobri i prijateljski odnosi Crne Gore i Kine.

Kalamperović i članovi kineske delegacije zaključili su da uspješna saradnja u borbi protiv terorizma i svih vidova međunarodnog organizovanog kriminala predstavlja dobru osnovu za unapređenje bilateralnih odnosa.

Delegacija kineskog ministarstva pozvala je Kalamperovića da posjeti Kinu.

Predstavnici kineskog ministarstva razgovarali su i sa direktorom Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore, Duškom Markovićem.

Kinesku delegaciju primili su rukovodioci Uprave policije, a na sastanku su razmijenjena iskustva u radu, djelovanju i rezultatima relevantnih policijskih subjekata u Kini i Crnoj Gori.

Konstatovano je da ima prostora za saradnju i da su neophodni češći kontakti, na kojima bi se planirala i sprovela policijska saradnja, posebno na sprječavanju i otkrivanju određenih kriminalnih djela.

XS
SM
MD
LG