Linkovi

Praznični sporstki vikend obeležili neuspesi vašingtonskih klubova


Sportski vikend u Vašingtonu, karakterišu neuspesi domaćih ekipa. U hokeju, «Kepitalsi» nastavljaju sa porazima, «Vizardsi» su posle bleska u Detroitu, pretrpeli poraz u Šarlotu u Severnoj Karolini, a «Redskinsi» su umanjili svoje šanse za plasman u plejof, gotovo na teoriju.

Posle poraza od «Bjukanirsa» i «Rejdersa», vašingtonska ekipa je pretrpela još jedan – podjednako težak – bez obzira na malu razliku u poenima, od gostiju iz San Dijega. «Čardžerse», baš kao što je i prošlonedeljnog protivnika predvodio bivši trener «Redskinsa» Norv Tarner, predvodi Marti Šotenhajmer, koga je vlasnik vašingtonske ekipe otpustio 2001 – posle 8 pobeda i jednog poraza u završnici tog prvenstva.

«Redskins» : «Čardžers» - 17 : 23
Jučerašnja utakmica je rešena u produžetku, za razliku od prethodne dve u kojima je vođstvo prepušteno protivniku u završnim sekundama regularnog toka. LeDejnijen Tomlinson je postigao tačdaun u produžetku – 23 : 17 za goste iz San Dijega – i tako sveo šanse «Redskinsa» za učešće u plejofu na teorijski minimum, bez obzira što je i jedna od sada dve vodeće ekipe u grupi, njujorški «Džajents», takođe pretrpela poraz u produžetku: 24 : 21 za «Sihokse» u Sijetlu.

«Sihoks» : «Džajents» - 24 : 21
Ta utakmica u Sijetlu, mogla je da se završi nekoliko minuta pre završetka regularnog toka, da pucač njujorške ekipe, Džej Fili – koji je ove sezone postigao 23 pogotka od 25 šuteva, nije promašio gol sa 40 jardi. U produžetku je promašio još dva puta, ali treba reći da je porazu Njujorčana doprinelo i 16 sudijskih kazni od ukupno 114 jardi – najviše u proteklih 56 godina. U ostalim utakmicama nije bilo nekih većih iznenađenja, a do sada jedina ekipa bez poraza, «Koltsi» iz Indijanapolisa, večeras igraju kod kuće sa picburškim «Stilersima».

NBA: «Lejkers» : «Nets» - 96 : 102
U američkoj košarkaškoj ligi, «Netsi» iz Nju Džersija su pobedili «Lejkerse» posle produžetka sa 102:96, a Nenad Krstić je postigao je 20 poena. Kobi Brajant je zabeležio čak 46 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobedu domaćina, jer je sa druge strane veoma raspoložen, pored Krstića, bio i Džejson Kid sa 35 poena. «Netsi» su dva minuta pre kraja imali prednost od osam poena, ali je Brajant koševima u finišu izjednačio.

«Klipers» : «Pejsers» - 92 : 97
Ipak, gosti su u nastavku bili ubedljiviji i naneli sedmi poraz domaćinima, koji su u dosadašnjem toku prvenstva postigli 5 pobeda i zauzimaju poslednje mesto u grupi. Recimo da je i drugi losanđeleski tim pretrpeo poraz na svom terenu: «Pejsersi» su pobedili «Kliperse» sa 97 : 92, dok su «Blejzersi» iz Portlenda savladali «Hokse» u Atlanti sa 77 : 75, pogotkom sekundu i tri desetinke pre završetka regularnog toka.

XS
SM
MD
LG