Linkovi

Brazil: Najveća ploveća božićna jelka na svetu


Hiljade Brazilaca su prusustvovale postavljanju najveće ploveće božićnje jelke na svetu. Jelka visoka 82 metra zaplovila je vodama Lagune Rodrigo de Freitas, u Rio de Žaneiru.

Ovogodišnji jubilej jedne od svakako najčuvenijih božićnjih dekoracija u Brazilu, propraćen je i jednim novitetom – takozvanim «Vodenim baletom». Kao što se to događa od 1996, jelka je postavljena podno raširenih ruku statue Hrista Spasitelja, dok je hor od stotinu deset članova izvodio poznate božićnje i brazilske pesme. U Horu fondacije Bradesko, osnovanom 1998, nastupaju siromašna deca od dvanaest do osamnaest godina.

Samo drvo, teško četiristo pedeset tona, osvetljeno sa dva miliona i osam stotina hiljada mikrosijalica, tri meseca je pripremalo hiljadu i pet stotina radnika. Naravno, svečano postavljanje je dopunjeno vatrometom.

Recimo i da je pre nekoliko godina drvo ušlo u Ginisovu knjigu rekorda – kao najveća ploveća božićnja jelka na svetu, koja je ove godine ukrašena velikim figurama od sveća i pšenice, a u Laguni Rodrigo de Freitas moći će da se vidi sve do 6. januara.

XS
SM
MD
LG