Linkovi

Filmska adaptacija  mjuzikla «RENT»


Filmska adaptacija nagrađivanog brodvejskog mjuzikla «RENT» ovog vikenda stigla je u američke bioskope. Film prati jednu godinu života grupe mladih boema koji se muče u Ist Vilidžu u Njujorku.

Radnja se dešava 1989. godine, a u centru priče su cimeri Mark i Rodžer, koje glume Entoni Rep i Adam Paskal, tandem iz originalne postave mjuzikla, koji je počeo da se prikazuje 1996. godine. Tokom te jedne godine njih dvojica i još šest njihovih prijatelja boriće se sa ljubavlju, gubicima, AIDS-om i životom uopšte u modernom Njujorku.

Film se vrlo slobodno zasniva na Pučinijevoj operi «Boemi», koju je za mjuzikl adaptirao Džonatan Larson, a onda iznenada preminuo posle finalne probe, tako da nikada nije video reakciju publike i doživeo da njegovo delo postane ogromni hit. Pored Entonija Repa i Adama Paskala, još četvoro glumaca iz originalne postave mjuzikla pojavljuje se u filmu koji je režirao Kris Kolambas. To su Taj Digs, kao Beni, Vilson Džermejn Heredija kao Ejndžel, Džesi El Martin kao Kolins i Idina Menze kao Morin. Novajlije su: Rozario Doson i Trejsi Toms.

Pozorišna verzija «RENT»-a i dalje se prikazuje na Brodveju.

XS
SM
MD
LG