Linkovi

Džordž Buš: Zahvaljujući hrabrosti i veštini naših oružanih snaga naša zemlja je bezbedna


Posle nekoliko nedjelja neprekidnog putovanja, predsednik Buš je na svom rančuu Krofordu u Teksasu, gde će proslaviti Dan zahvalnosti. Buš planira da provede nekoliko mirnih dana sa porodicom, daleko od političke retorike u Vašingtonu.

Predsednik namerava da ceo praznik provede na ranču van svetlosti reflektora. Pre nekoliko godina, iznenadio je i novinare i javnost kada je veče uoči Dana zahvalnosti došao u iznenadni obilazak američkih trupa u Iraku. Njegovi pomoćnici ovog puta kažu da ne pripremaju predsednički avion za još jedno slično putovanje. Ipak, pre odlaska iz Vašingtona, predsednik je rekao da su Amerikanci koji služe po svetu ovih dana veoma mnogo u njegovim mislima, isto kao i njihove porodice koje su ostale ovde u zemlji.

«Zahvaljujući hrabrosti i veštini naših oružanih snaga, naša zemlja je bezbedna. Veoma se ponosimo njihovim služenjem. Mislimo na porodice naših vojnika koje će ovog Dana zahvalnosti imati prazno sedište za svojom trpezom. Američki narod je zahvalan i porodicama američkih vojnika za žrtvu koju i one podnose.»

Prema saopštenju Bele kuće, predsednik će proslaviti Dan zahvalnosti tradicionalno, sa tri generacije porodice Buš okupljene oko trpeze, uz obrok koji će se obavezno sastojati od ćurke i svih tradicionalnih dodataka. U Krofordu će biti i njegove kćeri Džena i Barbara, a bivši predsednik Džordž Buš i njegova surpuga Brbara, zadržaće se na ranču svega jedan dan.

XS
SM
MD
LG