Linkovi

Danas vam predstavljamo film «Walk the Line»


Žoakin Finiks igra Džonija Keša, a Riz Viderspun - Džun Karter Keš, u novom ostvarenju o životima i ljubavi ove dve američke muzičke legende. Skoro 50 godina, «čovek u crnom» bio je ikona kantri i rok muzike i kombinacijom pomenuta dva - doprineo stvaranju novog žanra.

«WALK THE LINE» prati život Džonija Keš, dečaka iz ruralnih krajeva države Arkaso tokom velike ekonomske depresije, odraslog sa strašću, koja ga je dovela do zvezdanih visina, posle čega je zamalo sve izgubio zbog alkoholizma i droge. Dok je prolazio kroz sve to, držala ga je njegova muzika, koju kao ključ njgeovog karaktera ističe i Žoakin Finiks.

«Otišao sam i kupio sve albume koje sam uspeo da pronađem. Bilo je veoma interesantno doći do njegovih prvih snimaka i slušati napredak njegove muzike i njegov razvoj … kako umetnik na neki način razvija svoju ličnost. Često vidimo nekog u njegovom krajnjem stadijumu i pretpostavimo da je uvek bio takav, a u stvari je bilo fascinantno videti njegovu evoluciju i to kako se njegova muzika menjala».

Finiks je naučio da svira gitaru u argesivnom stilu Džonija Keša i pevao je sve pesme u filmu, kao i Riz Viderspun, koja igra njegovu životnu ljubav – Džun Karter Keš. Ona nikada ranije nije nastupala pred publikom, ali je uspela da nauči bezobrazni scenski nastup i stil pevanja Džun Karter Keš.

«Bilo je mnogo teže nego što sam očekivala. Uvek milsite da ste dobar pevač kad pevate u kolima ili pod tušem i milsite da zvučite dobro sve dok ne snimite svoj glas i preslušate snimak. Tek tada shvatite koliko ste neverovatno nesposobni i koliko je velika stvar kada imate takav talenat. Mislim da je film stvarno inspirativan jer se suočava sa brakom i vezama vrlo realistično. Niko nije savršen, svako je sposoban da napravi prilično tragične greške, ali moje iskustvo mi govori da poenta života i veza nije samo da sve bude lako. To je trnovit put, što ga čini interesantnim i vrednim truda».

Film «WALK THE LINE» sedam godina je pripremao scenarista i reditelj Džejms Mengold, njujorčanin poznat po ostvarenjima «Zemlja policajaca», «Girl, Interrupted», «Kejt i Leopold» i «Identitet». Tajler Hilton igra Elvisa Prislija, Vejton Pejn je Džeri Li Luis, a ulogu najboljeg prijatelja Džonija Keša – Vejlona Dženingsa tumači njegov sin Šuter Dženings. Najveći deo filma sniman je na lokacijama u državama Tenesi i Arkanso.

XS
SM
MD
LG