Linkovi

Slovenački predsjednik Janez Drnovšek 28.novembra u Crnoj Gori


Slovenački predsjednik Janez Drnovšek doputovaće u ponedjeljak, 28.novembra u radnu posjetu Crnoj Gori, saopšteno je iz njegovog kabineta. U saopštenju se navodi da će detalji programa boravka u Crnoj Gori biti naknadno objavljeni. Drnovšek je nedavno trebalo da posjeti Beograd, ali je predsjednik Državne zajednice Svetozar Marović odložio taj susret zbog njegovih stavova u vezi nezavisnosti Kosova.

Informaciju o dolasku Drnovšeka u Podgoricu potvrdio nam je i crnogorski ministar inostranih poslova Miodrag Vlahović koji potencira da će najviši crnogorski zvaničnici ugostiti prijatelja Crne Gore, što će doprinijeti unapređenju ionako dobrih odnosa dvije države. Vlahović kaže da on ne može voditi računa o tome kako će na dolazak Drnovšeka reagovati zemlje u regionu, pa ni o tome kako će tu posjetu protumačiti zvanična Srbija.

Slovenački predsjednik Janez Drnovšek je dobrodošao u Crnu Goru koja želi da razvija dobrosusjedske odnose, izjavio je zamjenik ministra spoljnih poslova Državne zajednice Predrag Bošković.


Visoki funkcioner Narodne stranke Dragan Šoć ocijenio je "grubim diplomatskim političkim faulom" najavljenu posjetu slovenačkog predsjednika Janeza Drnovšeka Podgorici.

Srpska narodna stranka je saopštila da slovenački predsjednik Janez Drnovšek nije dobrodošao u Crnu Goru i najavila organizovanje protesta.

U svemu, nainteresantnije je ponašanje vladajuće crnogorske partije, jer je predsjednik Državne zajednice Svetozar Marović, koji je nedavno otkazao Drnovšekovu posjetu Beogradu, potpredsjednik DPS-a, čiji će lideri u ponedjeljak, 28. novermbra ugostiti Drnovšeka.

XS
SM
MD
LG