Linkovi

Završena konferencija o američkim investicijama u Srbiju i Crnu Goru


Učesnicima konferencije se obratio i republikanski kongresmen iz Arizone, član dva prestižna odbora u predstavničkom domu – za pravosuđe i oružane snage - Trent Frenks.

Po njegovim riječima, poslovne veze Amerike sa Srbijom i Crnom Gorom jačaju i ukupne odnose, međusobno razumijevanje, stabilnost i savezništvo u širenju slobode i demokratije na globalnom planu. Kongresmen Frenks je posebno pohvalio inicijativu i ulogu koju je u kontekstu jačanja političkih i društvenih, kroz privredne veze - imala kompanija US Steel.

Sa tim stavom kongresmena Frenksa saglasan je i ministrar za ekonomske odnose sa inostranstvom Srbije, Milan Parivodić.

Ministar Parivodić je gostujuću u rekao i kako će konferencija doprinijeti intenzivnijoj poslovnoj komunikaciji Srbije i Sjedinjenih Džava, ali ističe da nije zahvalno prognozirati konkretne rezultate.

Za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore Milutina Simovića, ovo je bila prilika da se američka poslovna javnost upozna sa atraktivnim investicionim šansama, posebno kada su u pitanju infrastrukturni projeketi i ulaganja u poljoprivredu i turizam.

Simović je rekao da su američki sagovornici “vrlo zadovoljni ponuđenim”.

Poslušajte tonski snimak izvještaja u kojem pored ministara Simovića i Parivodića, o utiscima sa poslovno-investicionog skupa govore Miloš Nenezić (TRAYAL), Zoran Drakulić (EAST POINT HOLDINGS), Miodrag Gvozdenović (LUKA BAR), Predrag Dragojlović, (POSLOVNI SAVJET SAD I SCG) i Predrag Mitrović (UNIJA POSLODAVACA CRNE GORE).

XS
SM
MD
LG