Linkovi

Izborna konferencija Socijaldemokratske partije za Kosovo


Izborna konferencija Socijaldemokratske partije za Kosovo, koju je uvodnim izlaganjem otvorio predsednik stranke Nebojša Čović, održana je danas u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Pred oko više desetina pristalica partije, gostiju iz redova medjunarodnih predstavništava na Kosovu, novinara i gradjana, Čović je izjavio da se u ovom trenutku cela zemlja suočava sa izuzetno teškim stanjem za koje je odgovorna sadasnja vlast i premijer Vojislav Koštunica. Govoreći o Kosovu, Čović je ukazao na neophodnost primene istih principa na sve strane u pregovorima. Ukoliko medjunarodna zajednica poštuje zahtev kosovskih Albanaca da ne budu pod vlašću Beograda, onda ona mora da poštuje i zahtev kosovskih Srba koji ne žele da budu pod vlašću Albanaca ili Prištine, naglasio je Čović i dodao da medjunarodna zajednica treba da se ponaša u skladu sa sopstvenim standardima, bez pravljenja loših kompromisa.

Lider SDP-a upozorio je da na Kosovu nema rešenja koje će uspeti, ukoliko ljudi i dalje budu mrzeli jedni druge kao i da je, u ime demokratije i zarad održivosti postignutog rešenja, neophodno da se sukobljenim stranama da mogućnost izbora. Budući status Kosova manje je važan od suštine i kvaliteta društva koje se gradi u pokrajini, zaključio je Čović.

XS
SM
MD
LG