Linkovi

Šek izvrnuo skočni zglob, pauza dve do četiri nedelje


Svega dve utakmice odigrane su trećeg dana nove NBA sezone, ali je i na Floridi i u Kaliforniji bilo vrlo uzbudljivo. Oba puta slavili su gosti: Indijana u Majamiju - 105:102, odnosno Finiks protiv Lejkersa u Los Aneđelesu – 122:112.

Finiks Sansi pokvarili su drugi debi Fila Džeksona u "Stejpls Centru" uprkos izvanrednoj partiji Kobija Brajanta, koji je 17 od ukupno 39 poena (7 skokova, 5 asistencija) postigao u prvoj četvrtini. Sansi su vodili 17 razlike početkom poslednje četvrtine, domaći su košem Lerona Profita (9 poena za 23 minuta) prišli na minus tri, ali je Džejms Džons (17 poena) u narednom napadu trojkom ugasio sve nade domaćina. Stiv Neš je uz 12 poena imao 17 asistencija (6 skokova, 4 ukradene lopte), Šon Merion - 30 koševa i 11 skokova .

Majami je na svom terenu poražen od Indijane, ali je domaće mnogo više zabrinula povreda Šakila O'Nila (18 poena, 6 skokova), koji je početkom poslednje četvrtine doskočio na nogu Rona Artesta (22 poena) i izvrnuo članak. Magnetnom rezonancom utvrđeno je da nema oštećenja, ali su iz kluba sa Flordie naknadno saopštili da će prvi centar tima pauzirati dve do četiri nedelje odnosno 6 do 13 mečeva. U njegovom odsustvu, starter na poziciji pet biće Alonzo Morning.
Najzaslužniji za trijumf gostiju bio je Džermejn O'Nil sa 27 poena (9 skokova), od kojih je 6 ubacio u presudna poslednja tri minuta. Dvejn Vejd je još jednom bio izvanredan sa 31 poenom, 10 asistencija i 6 skokova, ali njegov pokušaj da izbori produžetak u poslednjoj sekundi nije bio uspešan.


XS
SM
MD
LG