Linkovi

Ljajić: Vlast mora političkim i ekonomskim merama da izoluje ekstremiste


Posle eksplozije ručne bombe u blizini jednog policijskog kontejnera u selu Veliki Trnovac kod Bujanovca, predsednik Koorodinacionog tela za jug Srbije Rasim Ljajić izjavio je da vlasti ne i smele da reaguju brzolpeto.

Vlast mora, smatra Ljajić, političkim i ekonomskim merama da izoluje ekstremiste od stanovništva kome je stalo do mirnog suživota na jugu Srbije. Postoji još poslova koje mora da obavi Vlada Srbije, kaže Rasim Ljajić.

Pored poverenja ključni proces na Balkanu je nacionalno i međuetničko pomirenje, zaključili su učesnici međunarodnog simpozijuma i ocenili da je to pitanje jedno od ključnih za Evropu, jer ona ne može biti potpuna bez Balkana. Učesnici skupa ocenili su da je dijalog na zapadnom Balkanu neophodan kako bi građani izgradili mir, stabilnost i bolju zajedničku budućnost.

Prošlost, međutim, još opterećuje srpsko društvo. Govoreći na Fruškoj Gori gde je otkriveno spomen obeležje na mestu na kojem su pripadnici Crvenih beretki 25. avgusta 2000. godine ubili bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković rekao je kraj spomenika na Fruškoj Gori da Srbija ne sme da dozvoli da na političku scenu ponovo dođu oni koji su činili zločine a još su aktivni sa svojom propagandom, partijama i štabovima.

XS
SM
MD
LG