Linkovi

Tri eksplozije u Bagdadu – 17 mrtvih


Nadležni su saopštili da je 17 ljudi poginulo, a nekoliko ranjeno - u eksploziji tri automobila bombe u blizini bagdadskih hotela «Palestina» i «Šeraton», u kojima su smešteni strani novinari.

Treća eksplozija je bila najsnažnija, što pokazuje i video snimak jednog od reportera koji su se našli na licu mesta.

U međuvremenu, iračka Izborna komisija je saopštila da proverava glasačke listiće iz pokrajine Ninive, da bi utvrdila da li je na tom području dovoljan broj glasao protiv nacrta Ustava - da bi on bio odbačen.

Nadležni tvrde da prebrojani listići pokazuju da je više od dve trećine izašlih u dve prevashodno sunitske pokrajine glasalo protiv Ustava, ali je za odbacivanje nacrta dokumenta potrebna dvotrećinska većina i u trećoj pokrajini.

Istovremeno, ujedinjene nacije su oštro osudile navodne prekršaje pripadnika američkih snaga u Avganistanu, nazivajući ih «totalno neprihvatljivim». Navodno spaljivanje leševa dva talibanska borca je osudio i avganistanski predsednik Hamid Karzai i naredio istragu, a američki sekretar za odbranu, Donald Ramsfeld, rekao je da to navodno skrnavljenje nije tipično za pretežno dobro ponašanje američke vojske, mada se i on založio za što brže sprovođenje istrage.

XS
SM
MD
LG