Linkovi

Poginulo šest osoba u naletu uragana Vilma kroz meksičko-karipska odmarališta


Vetrovi koje je uragan doneo sa sobom, trećeg dana svog prolaska preko Jukatana, nosili su krovove i čupali stabla drveća iz korena. Za to vreme na hiljade uplašenih turista dočekalo je još jednu noć u skloništima bez svetla i tekuće vode. Dugačka plaža sa belim peskom, koja inače privlači ogroman broj turista u Kankun, potopljena je, a luksuzni hoteli su delimično poplavljeni

"Štete ima na sve strane, a vetrovi su još jaki", rekao je guverner meksičke države Kvintana Ru Feliks Gonzales.

Kako je vetar malo oslabio, turisti i lokalno stanovništvo su počeli da izlaze iz skloništa u potrazi za hranom, Neki od njih počeli su da pljačkaju prodavnice odeće i tehničke robe, pa je policija pucala u vazduh da bi ih rasterala. Spasioci u čamcima pokušavaju da dođu do poplavljenih delova i izvuku porodice iz kuća gde je blato u visini grudi.

U jednom delu Kankuna, lokalno stanovništvo je provelo paklenu noć zbog straha da bi krokodili iz obližnje močvare mogli da doplivaju do njih.

"Bila je to prava noćna mora. Mislili smo da će voda da dopre do drugog sprata", rekao je Oskar Trevino, dok su spasioci izvlačili njegovu ženu i dvoje dece.

Uragan Vilma oslabio je do jačine druge kategorije, ali vetrovi i dalje duvaju brzinom od 100 kilometara na sat. Florida, gde je na snazi obavezna evakuacija, očekuje se da će danas biti na udaru uragana Vilma

XS
SM
MD
LG