Linkovi

Popović: Crnogorska javnost treba da zna da li je na čelu Vlade mafijaš ili poslovni čovek


Narodna stranka i ostale opozicione stranke tražiće prekid tekuće sjednice crnogorske Skupštine, dok se ne provjere navodi u sudskoj presudi jednom od mafijaških bosova u Italiji gdje se kao jedan od organizatora posla pominje i crnogorski premijer Milo Đukanović.

To je danas rekao predsjednik NS-a Predrag Popović, koji se pozvao na sudsku presudu i izjave jednog od mafijaških bosova koje su objavili mediji prethodnih dana.

»Tražićemo prekid zasijedanja dok se ne utvrdi da li su ti navodi tačni i dok se država ne obaveže da na zvaničan način zatraži od sudskih italijanskih organa da se sve te odluke sa kompletnom dokumentacijom stave na uvid poslanicima«, kazao je Popović.

On je ocijenio da crnogorska javnost treba da zna da li je na čelu Vlade »mafijaš ili se radi o poslovnom čovjeku".

»Ne možemo dozvoliti, dok se sve to ne ispita, da režim na čijem je on čelu predlaže i bira fukcionere ili da on kao premijer predlaže ministra policije. Pod tom hipotekom Đukanović nema kapacitet da to radi«, smatra Popović.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i visoki funkcioner vladajuće DPS Dragan Kujović tvrdi, pak, da su u pitanju ponovljene i smišljene neistine koje italijanska štampa plasira kada god se u Crnoj Gori govori o rokovima za održavanje referenduma.

XS
SM
MD
LG