Linkovi

Lista igračaka za koje se veruje da će biti među najprodavanijima ove božićne sezone


U SAD one su poznate pod nazivom «Vrelo tuce» - što je godišnja lista igračaka za koje se vreuje da će biti najtraženije u vreme božićnih praznika. Časopis «Toy Wishes» sastavlja tu listu na osnovu analize oko 50 hiljada igračaka koje objavi tokom svake godine.

Ove godine dominiraju tehnološke igračke – samo jedna igračka sa spiska nije bila elektronska. Većina zajteva određeni novi interakcija – a za veliki broj je potrebno i puno baterija. Polpularni Eplpv AjPod može da se priključi kako bi se muzikačula kroz ovu igračku. Naravno, ponašanje AjDoga se menja u zavisnosti od muzike. Ipak, igračka nije Eplov proizvod, tako da se mogu priključiti i MP3 plejeri drugih proizvođača. Urednik Džim Silver objašnjava da oni ne zagovaraju visoko-tehnološke igračke, već da ih deca traže pošto im drže pažnju.

«Činjenica je da su deca dana okružena tehnologijom. Trogodišnjaci se često koriste kompjuterima, a kada su izloženi složenom softveru, onda ih ne privlače igračke koje ne mogu da im probude interesovanje. Pošto živimo u svetu tehnologije, potrebna je i tehnologija u igračkama.»

Visoko na listi je i nova generacija FURBY – lutke koja prepoznaje govor i poseduje komunikacine senzore kako bi odgovorila vlasniku. Sve jednostavnija i sofisticiranija tehnologija pojavljuje se čak i među najtradicionalnijim igračkama. Proizvođači nastoje da povrate decau koja se prešla na video igrice, DVD-ije i drugu elektroniku.

XS
SM
MD
LG