Linkovi

Stonsi nisu američka grupa ali verovatno su najpopularniji u SAD


Ovih dana, nalaze se na turneji po Americi i pune ogromne sportske dvorane u svim većim gradovima.

Svako koga bar malo zanima muzika, trebalo bi da zna da su Roling Stonsi nastali pre 40 godina. Svoje prve koncerte u SAD držali su tokom 1960-ih, i mnogi kritičari poredili su ih sa Bitlisma. Oba benda bila su britanska, svirali su rok-en-rol i vrlo brzo njihovi članovi postali su velike zvezde. Međutim, za razliku od Bitlsa, Stonse su svi posmatrali kao loše momke. Njihova kosa bila je duža, njihova odeća više uz telo i bili su potpuno divlji. Sada već daleke 1972. godine, Roling Stonsi su objavili album «Exile on Main Street». Neki kritičari smatraju ga njihovim najboljim, apesma «Rip This Joint» pravi je primer zvuka loših momaka.

Pevač Mik Džeger i gitarista Kit Ričards pišu sve pesme. Bubnjar je Čarli Vots, dok se četvrti član, takođe gitarista, Ron Vud, priključio bendu 1975. godine. Album «Some Girls» objavili su nekoliko godina kasnije, ajedan od najvećih hitova postala je pesma o Njujorku «Shattered».

Početkom septembra Roling Stonsi su izdali novi album, pod nazivom «A Bigger bang». Neobično, na njemu je i jedna pesma sa političkim prizvukom. Pozdravljamo vas uz «Sweet Neo Con».

XS
SM
MD
LG