Linkovi

Danas vam predstavljamo film «In Her Shoes»


Kameron Dijaz, Toni Kolet i Širli Meklejn tumače glavne uloge u zabavnom, veselom i srceparajućoj priči o porodici koja se najpre raspadne, ali se na kraju ponovo sjedini. Megi i Rouz su sestre, ali, bar na prvi pogled, teško je reći da pripadaju istoj porodici. Rouz, koju igra Toni Kolet je striktno poslovna - konzervativni advokat kojoj posao predstavlja sve na svetu. S druge strane, za Megi, koju igra Kameron Dijaz, život je jedna žurka bez kraja… a kada se ta žurka završi ona utočište traži kod Rouz.

Kameron Dijaz kaže da Megi mora da odraste, i kada je reč o ponašanju prema drugima, ali i prema sebi.

«Mislim da sam imala razumevanja za Megi. Za mene je ona predstavljala veliki deo našeg društva danas. Površnost i devojke kojima je rečeno da je seksualnost način da se probiješ u današnjem svetu i da je sve to važnije od drugih aspekata tvog karaktera. Tako da sam razumela koliku to moć ima nad ljudima.«

Rouz je oduvek bila ona odgovorna u porodici, tačnije otkad je njihova majka, dok su njih dve bile mlade devojčice, izvršila samoubistvo. Međutim, Toni Kolet kaže da Rouz shvata da bi joj dobro došlo malo Megine lakomislenosti.

«Ona preuzima odgovornost za sve i svašta u svom životu i na neki način beži od sebe. Mislim da je jasno da obe nemaju dovoljno samopouzdanja, samo se to prikazuje na drugačiji način. Ne radi se o tome da joj se ne sviđa kako izgleda, već o tome da ona ne posvećuje sebi pažnju. Ona previđa sebe i mislim da bi većina ljudi koja prolazi ulicom pored nje učinila to isto. Kao publika, kada upoznate Rouz… i dok pratite kako sama sebe spoznaje… shvatate da tu ima mnogo više. Jednostavno je prelepo. Ona se zove Rouz i vi je zaista posmatrate kako cveta.»

Ove dve mlade žene pronalaze sebe delimično uz pomoć jedne starije – bake od koje su bile otuđene… tačnije, za koju čak nisu ni znali da je živa. Širli Meklejn igra baku Elu, koja instistira da se «IN HER SHOES» ne naziva «čik-flikom» odnosno filmom za žene, samo zbog toga što su žene glavni likovi.

«To je priča o porodici koja konačno uspeva da prevaziđe strašnu katastrofu. Moja ćerka u filmu, odnosno majka ove dve devojke izvršila je samoubistvo, a moj zet nije im rekao da imaju baku. Priznaćete da je to prilično dramatično i da to nije baš «čik-flik». Radi se o porodici i svaka porodica na svetu ima nešto slično. Sve porodice su studija o maloj civilizaciji.»

Reditelj K(e)rtis Henson priznaje da je maltene odustao od borbe sa tim pitanjem etiketiranja filma, ali se nada da će publika videti dalje od toga i u filmu pronaći temu koja se tiče šire populacije.

«Ovaj određeni film tretira odrasle likove tako da publika može da se prepozna u njima. Znam kako je to… kada se sami pitate o sebi… i težite da budete bolja verzija samog sebe… da imate takve emocije. Na nesreću, danas je veoma teško napraviti emotivne filmove i obično ih etiketiraju kao ženske, kao da muškarci nemaju osećanja.»

«IN HER SHOES» je urađen po istoimenom romanu Dženifer Vajner iz 2002. godine, a scenario za film adaptirala je Suzana Grant. «IN HER SHOES» je u američkim bioskopima počeo da se prikazuje u petak 7. oktobra, a u ostale delove sveta stiže već narednog vikenda.

XS
SM
MD
LG