Linkovi

Brza hrana loša po zdravlje


Vest da je kompanija za promovisanje popularne dijete za mršavljenje, po receptu doktora Atkinsa, podnela zahtev za bankrotstvo iznenadila je mnoge pristalice koji žele da se oslobode viška kilograma.

Po uputstvima doktora Atkinsa oni su svakodnevno uzimali hranu sa najmanjom mogućom količinom ugljenih hidrata. Interesovanje za ovu i slične dijete povećalo se posle upozorenja na rasprostranjenu gojaznost u Americi. Svi oni koji su videli film “Supersize Me” - u slobodnom prevodu ”Dajte mi najveću porciju” - o čoveku koji se mesec dana jeo samo najveće obroke u Mek Donaldsu - shvatili su da je brza hrana loša po zdravlje. Iako Amerikanci mnogo vremena provode u teretanama, na bazenima i drugim mestima za rekreaciju teško im je da se odreknu hleba, piva ili pice. Mnogi su sada inspirisani novom knjigom “French Women Don t Get Fat“ , “Francuskinje se ne goje,“ koja poručuje: Jedite sve ali u malim količinama i gubićete na težini.

Međutim još uvek ima dosta onih Amerikanaca koji baš ne mare mnogo za posledice i koji koji smatraju da će se osećati bolje u ovim stresnim vremenima ako jedu ogromne sendviče, uz isto tako ogromne porcije prženih krompirića. Ili ako doručkuju palačinke, slaninu, kobasice, prženi rendani krompir sa hlebom i sve to zaliju velikom čašom soka od pomarandže.

Lanac brze hrane Bruger King nudi ogromne sendviče sa omletom koji sadrže duplo više kalorija nego obični sendviči, a njemu sličan lanac, Tako Bel, je gotovo dvostruko povećao svoje i tako obilne porcije. Nedavno su se u prodaji pojavile i duplo veće nego ranije popularne raznobojne čokoladne bombone M&Ms. I dok se jedni pribojavaju da će ih obilna ishrana koštati zdravlja i života, drugi smatraju da je bolje biti debeo i srećan nego živeti na dijeti i provoditi vreme u teretanama.

XS
SM
MD
LG