Linkovi

Stodemejer u Finiksu još pet godina


Mjesec prije 23. rođendana, ol-star iz Finiksa, Amari Stodemajer /Amare Stoudemire/, potpisao je novi petogodišnjki ugovor sa Sansima, vrijedan 73 miliona dolara. Ugovor je potpisan neposredno nakon što je mladi centar potpisao ugovor o saradnji sa kompanijom Najki /Nike/.

Stodemajer je nakon potpisivanja ugovora novinarima rekao da je vrijedno radio cijelog ljeta, kako bi još više napredovao.

“Ovo je moje ljeto vrijedno 100 miliona dolara. Vrlo sam ponosan i sada samo želim da donesem šampionsku titulu ovdje u Finiks.

Cifra koju će Sansi platiti je maksimum koji je dozvoljen kolektivnim ugovorom za igrače koji su u NBA ligu došli direktno iz srednje škole.

Stodemajer, deveti pik na draftu 2002, će dobiti šansu da ode ranije ako bude želio. Tu opciju, shodno ugovoru, imaće u sezoni 2009/10.

Prošle godine Stodemajer je u prosjeku postizao 26 poena, što je peti najbolji učinak u ligi. Pored Stiva Neša bio je najzaslužniji za najbolji učinak ekipe u ligaškom dijelu takmičenja /62 pobjede/.

Stiv Neš je rekao da je obnova ugovora sa Stodemajerom veliki trenutak za klub. “Stodemajer je ugaoni kamen ove ekipe”, rekao je Neš.

XS
SM
MD
LG