Linkovi

Predsednik Buš sedmi put obilazi područje koje su opustošili udari uragana


Predsednik Buš je još jednom posetio uraganom opustošeno američko priobalje Meksičkog zaliva. Ovog puta, lično je procenio štetu koju je naneo uragan Rita...

Predsednik je sedmi put obišao zonu pogodjenu uraganom. On je sa federalnim i lokalnim funkcionerima razgovarao o tome kako i gde će federalna pomoć biti pružena postradalima.

”Očigledno je da želimo da se grajani vrate što je pre moguće i da to obave u redu i miru. Takodje želimo da kad stignu kući imaju struju i vodu.

U Bomontu, teksaški ogranak federalne agencije za vanredne situacije FEMA - osnovao je ”mini grad“ kako bi se što pre pokrenuo taj proces. Medjutim, neki stanovnici mesta Lejk Čarls u Luizijani se žale da ”pomoć “ još uvek nije stigla.

”Umorni smo od priča o Hjustonu i Galvestonu, kao i o Nju Orleansu. Pokažite nam nešto o našem gradu“, kaže Čarli Šej.

U Bomontu i Port Arturu još postoje kontrolni punktovi. Policija navodi da je šteta suviše intenzivna da bi se dozvolilo hiljadama gradjana da se vrate.

”Nema struje, nema kanalizacije. Biće teško nema sumnje“, kaže poručnik Remi Brusard.

Međutim lokalno stanovništvo ne misli tako.

”Ako ćemo svejedno biti umorni i zatočeni, radije ćemo to biti kod kuće.“

U Hjustonu, stanovnicima poslednje evakuacione zone biće biti dopušteno da se počev od utorka vraćaju kući. Još vlada nestašica benzina i leda. Takodje desetine hiljada gradjana, koji moraju da se nose sa rekordno visokom temperaturom, nemaju struje, što znači ni uredjaja za hladjenje.

XS
SM
MD
LG