Linkovi

Boris Tadić iznenađen izjavama predsednice Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju


Predsednik Tadić je rekao da su neki delovi plana taktičkog i strategijskog karaktera i apsolutno nisu za iznošenje u javnost u ovom trenutku i istakao da je Sanda Rašković Ivić saopštila izmenjene forme onoga što su premijer Koštunica i on oblikovali kao zajedničku politiku Srbije. U čije je ime Sanda Rašković Ivić to uradila, zapitao se predsednik Srbije i najavio da će se narednih dana sastati sa premijerom Koštunicom. Tadić je rekao da je stav Kontakt grupe za Kosovo sa čijim predstavnicima je nedavno razgovarao .

Tadić je istakao da je visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana nedavno iskazao veliku zabrinutost zbog poremećenih odnosa u državnoj zajednici i da je obećao da će učniti sve kako bi bila očuvana njena funkcionalna svojstva.

Nije samo funkcionisanje državne zajednice problem pred početak pregovora o pridruživanju Evropskoj uniji. Šef Kancelarije državne zajednice za pridruživanje Evropskoj uniji Jela Baćović smatra da razgovori sa Briselom neće početi 5. oktobra kako je bilo najavljeno nego krajem tog meseca ili početkom novembra, ali da nije moguće da pregovori neće početi zbog toga što Haškom tribunalu nije isporučen general Ratko Mladić.

XS
SM
MD
LG