Linkovi

Kompanija Epl predstavila dva nova proizvoda


Osnivač Epla i izvršni direktor, Stiv Džobs, izašao je na pozornicu kako bi okupljenim predstavnicima medija pokzao “Nano”, novu verziju popularnog aj-poda. Aj-pod Nano je težak samo 42 grama, a može da čuva 1000 muzičkih zapisa ili 20 hiljada fotografija. On treba da zameni Aj-pod Mini, koji je na tržište izašao prošle godine. Nano će, zavisno od konfiguracije, koštati između 200 i 250 dolara. Fil Šiler, potpredsednik Epla za marketing, ukazuje da Nano ima odlične šanse na tržištu.

“Mi verujemo da će ovaj proizvod Aj-pod gurnuti u stratosferu.”

Epl je do sada prodao 22 miliona Aj-poda. Inače, na istom skupu je predstavljen i novi mobilni telefon ROKR, koji proizvodi Motorola, a koji može da radi i kao muzički plejer. Telefon koristi Aj-tunes softver, a može da čuva oko 100 pesama, koje se automatski prekidaju kada vas neko pozove. Ipak, neki od analitičara, poput Pola Slouna iz časopisa “Biznis 2” smatraju da ROKR neće imati istu prođu kao Aj-pod.

“Ima sve više telefona koji mogu da služe i kao plejeri, a ako oni predstavljaju konkurenciju Aj-podu, onda je ovo pokušaj odbrane.”

Aj-pod Nano se već pojavio u američkim prodavnicama, a ovih dana će to učiniti i ROKR.

XS
SM
MD
LG