Linkovi

U američko iračkoj operaciji u Tal Afaru uhvaćeno 211 terorista


U američko iračkoj operaciji u Tal Afaru, uhvaćeno 211 terorista

U američko iračkoj operaciji protiv terorista i stranih boraca u Tal Afaru, u blizini sirijske granice, dosad je uhićeno 211 terorista, a 141 je ubijen, objavila je američka vojska. Portparol američkih snaga rekao je da u operaciji sudjeluje gotovo 5.000 iračkih i američkih vojnika. Sinoć je irački premijer zapovedio zatvaranje graničnog prijelaza u pokušaju da se prekine dolazak pobunjenika iz Sirije, 96 kilometara udaljene od Tal Afara.


Jordanski sud osudio 12 ekstremista

Jordanski državni bezbednosni sud je osudio 12 ekstremista na zatvorske kazne zbog planiranja terorističkih napada na američku i izraelsku ambasadu, kao i ciljeve na drugim mestima u zemlji. Vodeći optuženi Abed al Tahavi je osudjen na tri godine zatvora. Neposredno nakon toga on i drugi su veličali terorističkog vođu Osamu Bin Ladena i napade na Sjedinjene Države pre četiri godine. Još 11 optuženih je osudjeno na zatvorske kazne od 18 meseci do tri godine. Sud je stao na stanovište da je Abed Al Tahavi kriv za kovanje zavere, prikupljanje sredstava i slanje novih regruta u Jemen i Irak na terorističke obuke. Dokazi pruženi tokom sudjenja nisu otkrili detalje tih zavera.

Izraelska armija spustila svoje zastave u pojasu Gaze

Izraelska armija spustila je svoje zastave u pojasu Gaze, u okviru priprema da okonča 38-godišnju okupaciju palestinskih teritorija i rano ujutru napusti tu regiju. 200 vojnika je tokom dana učestvovalo na ceremoniji u bivšem naselju Neve Dekalim, koje je evakuisano prošlog meseca. Palestinski lideri su odbili da učestvuju na toj ceremoniji. Na drugoj strani pojasa Gaze, palestinske bezbednosne snage i civili su se okupili ispred mnogih naselja, spremni da preuzmu kontrolu nakon povlačenja izraelskih snaga.

XS
SM
MD
LG