Linkovi

Slavne ličnosti u akcijama pomoći žrtvama uragana Katrina


U humanitarnim akcijama pomoći žrtvama uragana Katrina uključile su se i brojne slavne ličnosti, poreklom sa juga SAD ali i iz svih drugih delova zemlje. Osim što i sami daju priloge, oni podstiču Amerikance da pomognu sunarodnicima u nevolji.

Kada je nesreća zadesila SAD 11. septembra pre četiri godine, zvezde su pomogle da se prikupi više od 150 miliona dolara pomoći. Sada su se slavni ponovo angažovali u humanitarnim inicijativama. Oskarovac Morgan Frimen voditelj je velike aukcije preko Interneta čiji će prihod biti upućen Crvenom krstu. Kada su počele da se naslućuju razmere katastrofe, Hari Konik Džunior, koji je rodjen u Nju Orleansu, odmah je otišao u svoj rodni grad noseći pomoć ugroženima a takodje je učestvovao u humanitarnom koncertu koji je prenosila stanica NBC. Muzičke zvezde Džej Zi i Šon Didi donirali su po milion dolara Crvenom krstu a isto je učinila i Selin Dion. U humanitarne akcije uključili su se i Riki Martin, Alanis Moriset i Ališa Kiz koji su nastupali na dodeli Svetskih muzičkih nagrada u Holivudu.

Komičarka Elen Dedženeris, poreklom iz Nju Orleansa, započela je treću sezonu svog izuzetnog uspešnog šou programa emotivnim apelom na svoje gledaoce da pomognu žrtvama uragana. Ona je rekla da su njni prijatelji i porodica izgubili sve što su imali u uraganu.

Godišnji humanitarni program na američki praznik, čiji je voditelj slavni komičar Džeri Luis, ove godine je prikupljao sredstva za pomoć muskularne distrofije, ali i pomoć žrtvama uragana Katrina. U toku šoa u kome su gostovale brojne zvezde, sakupljeno je na desetine miliona dolara.

Džon Travolta je sa suprugom Keli Preston svojim privatnim avionom doneo zalihe u Baton Ruž u Luizijani kao i 400 doza vakcina tetanusa i tone hrane za žrtve. On je takodje posetio spasilačke ekipe i centre za smeštaj nastradalih. Travolta saradjuje sa slavnom voditeljkom Oprom Vinfri na prikupljanju nove pomoći za žrtve uragana.

XS
SM
MD
LG