Linkovi

Kalifornijski biznismen rešio da sam preduzme akciju


Lica nesrećnika koji su preživeli nalet uragana viđena su na televizijskim ekranima širom sveta. Svi sa njima saosećamo, ali je jedan kalifornijski biznismen rešio da preduzme akciju, pošto nije želeo samo da uputi novčanu pomoć.

Nezadovoljan zbog spore reakcije vlasti, prilikom spasavanja stanovnika koji su se našli na putanji uragana Katrina, kalifornijski biznismen je rešio da sam preduzme akciju.

Dejvid Perez je, tokom proteklog vikenda, uzeo 200 hiljada dolara i započeo svoju akciju evakuacije stanovnika Nju Orleansa. Unajmio je jedan Boing 737, kojim je u Luizijanu dopremio neophodne potrepštine, da bi potom ukrcao 86 žrtava uragana.

Kuda ih je odveo? U San Dijego, u Kaliforniji, gde je organizovao komšije da svoje domove pretvore u privremena skloništa.

«Deca ovih ljudi moraju da krenu u školu, a porodice moraju da se stabilizuju. Sve im je uništeno.»

«Ja nemam gde drugo da idem. Moram da život počnem iz početka.»

«Da nije tužno, bilo bi smešno. Svi su bili na odmoru.»

Gospodin Perez je u svemu učestvovao – pomagao je pri ukrcavanju putnika i pri utovaru prtljaga. A kada je avion sleteo u San Dijego, suze tuge konačno su zamenjene suzama radosti.

«Ako sam uspeo da spasem samo jedan život, samo jedan i ako sam nekome popravio život, onda je ovaj put vredan milion dolara.»

XS
SM
MD
LG