Linkovi

NFL i NBA klub iz Nju Orleansa traže novi privremeni dom 


Kao i sve ostalo, i profesionalni sport u Nju Orleansu pogođen je naletom uragana Katrina, ali na sreću, među igračima, stručnim štabovima i funkcionerima NBA i NFL kluba iz vog grada - nema žrtava. No, svega nedelju dana pred početak sezone američkog fudbala, i nešto manje od dva, pre starta NBA šampionata, veliki problem predstavlja to što se ne zna gde će ova dva tima igrati svoje utakmice kao domaćini.

Sejntsi su izbegli nalet uragana pošto su prošle nedelje otputovali u Kaliforniju, i dok se kod kuće odvijala drama, oni su trenirali na Univerzitetu San Hoze Stejt. Njihov 'Superdom', koji trenutno služi kao baza za izbeglice, ujedno i dosta oštećen, tako da će za sada igrači, stručni štab i administracija kluba biti stacionirani u hotelu "Meriot" u San Antoniju, a kako je komesar NFL-a Pol Taglijabu saopštio, sasvim je izvesno da Sejntsi do kraja sezone neće moći da koriste svoj stadion. Jedna od opcija je "Alamodom" u San Antoniju, dvorana u koju staje oko 65.000 gledalaca, kada se igra utakmica američkog fudbala.

Po svemu sudeći, privremena selidba iz Nju Orleansa očerkuje i Hornetse, iako njihova nova dvorana, koja je koštala 112 miliona dolara, praktično nije oštećena. Međutim, zbog poplavljenih ulica i nedostatka struje u toj oblasti nema stanovništva i ne očekuje se da će se situacija uskoro promeniti. Prva opcija za sada je dvorana "Maravić Centar" u Baton Ružu, 125 milja od Nju Orleansa, u kojoj igra ekipa Luizijana Stejt univerziteta i koja ima kapacitet od oko 14 hiljada ljudi. Pored toga, Hornetsima dvoranu ponudio i gradonačelnik Oklahoma Sitija, Mik Kornet. Oklahoma Siti nema nijedan profesionalni klub, a dvorana "Ford Centar" za košakaške utakmice prima skoro 20.000 posetilaca.

XS
SM
MD
LG