Linkovi

Agasi melje protivnike


Andre Agasi kvalifikovao se za 3. kolo US Opena, pošto je u zanimljivom meču savladao Ivu Karlovića sa 7:6, 7:6, 7:6. Amerikanac, 7. nosilac turnira, uspeo je da u svakom setu dođe do odlučujuće prednosti u taj-breku. U 3. kolo plasirali su se i Tomi Robredo, koji je u četiri seta bio bolji od Brazilca Gustava Kirtena (5:7, 7:6, 6:3, 6:2), kao i Mihail Južni, koji je u tri seta savladao Šveđanina Jonasa Bjorkmana (6:4, 6:4, 6:3).

Elena Dementijeva takođe je bila uspešna u 2. kolu pošto je savladala Agentinku Marijanu Dijaz-Olivu sa 7:5, 6:1. Meri Pirs, Anastasija Miškina i Lindzi Devenport lako su se plasirale u 3. kolo. Tatjana Golovin savladala je Anu Smašnovu sa 6:4, 7:6, a dve igračice nisu želele da se rukuju posle završetka meča, što je izazvalo veliko negodovanje publike u Flašin Medousu.

Nenad Zimonjić uspešno je prebrodio 1. kolo miks dubla. On je sa svojom partnerkom, Katarinom Srebotnik iz Slovenije, savladao australijsko-izraelski par Brajen Stjuart - Džonatan Erlih sa 6:4, 6:2. Zimonjić i Srebotnik u 2. kolu sastaće se sa boljim iz meča Elena Lihovceva - Danijel Nestor i Megan Šonesi - Džastin Gajmelstob.

Posle dve pobede u pojedinačnoj konkurenciji i uspešnog starta u ženskom dublu, Jelena Janković je doživela prvi poraz na ovogodišnjem US Openu. U konkurenciji mešovitih parova Jelena je nastupila sa Čehom Pavelom Viznerom i u prvom kolu je poražena od australijskog para Ališa Molik – Tod Peri. Australijanci, inače 8. nosioci, bili su bolji posle velike borbe sa 2:1, po setovima 7:6, 2:6, 7:6.

XS
SM
MD
LG