Linkovi

Na porodičnu kuću lidera SVM Jožefa Kase u Subotici bačena eksplozivna naprava


Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je ovaj incident i saopštilo da intenzivno traga za počiniocem tog krivičnog dela.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa ocenio je da je to jedan u nizu političkih i psiholoških pritisaka, ali nije želeo da pridaje veću važnost tom događaju. Kasa je potvrdio da je razgovarao sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem

»Javio se i ministar policije gospodin Jočić da će doći u Suboticu, rekao je Kasa i izrazio nadu da će ovaj slučaj biti ozbiljnije obrađen.«

Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je od policije da hitno uhapsi napadače na porodičnu kuću Jožefa Kase kako bi se predupredile sve dezinformacije koje bi dodatno uznemiravale javnost. A srpski premijer Vojislav Koštunica ocenio je bombaški napad na kuću Jožefa Kase kao napad i na državu Srbiju. Premijer je najavio da će zbog toga država u najkraćem roku preduzeti sve mere kako bi bio priveden pravdi i kažnjen onaj ko se usudio na taj bezumni čin.

Predsednik Mađarskog nacionalnog saveta Laslo Joža ovaj događaj ocenio je kao teško upozorenje da sa javnim prilikama i unutrašnjim odnosima u Srbiji nešto nije u redu i da zbog budućnosti Vlada i nadležni državni organi moraju efikasno da istraže ovaj slučaj.

XS
SM
MD
LG