Linkovi

Ko čeka, dočeka


Za potvrdu te izreke ne morate ići dalje od najnovijih dobitnika kanadskog lotoa. Novopečeni milioneri bliže se svom devedesetom rodjendanu, i godinama su igrali iste brojeve. Medjutim, u njihovim godinama Telma i Viktor Hejs ne žude za dijamantima ili egzotičnim putovanjima. Evo šta se nalazi na spisku želja kanadskih najnovijih – i najstarijih milionera.

Njihovo se doba ne naziva zlatnim dobom života bez razloga. Viktor i Telma Hejs oboje su na pragu devedesete, a od sada visoke cifre im nisu strane ni u drugom smislu.

«Nisam mogao da verujem, priča Viktor Hejs, i zato sam pozvao ćerku da pogleda tiket. Ona je uporedila brojeve i to je bilo to. Posle toga nisam imala vremena da mislim» kaže Telma.

Hejsovi svojih 7 i po miliona vraćaju u Brokvil, koji je, zahvaljujući železnici u prošlosti bio grad sa najvećim brojem severnoameričkih milionera. Sada taj gradić ima dva milionera više.

«Želim im sve najbolje, a i njihova deca se sigurno raduju, zar ne?» kaže jedan od žitelja Brokvila.

Hejsovi planiraju da ostanu u lokalnom domu za penzionere.

A šta sve mogu da sebi priušte?

Mogli bi da kupe nekoliko skupih automobila...

ili neku ekstravagantnu kuću...

ili luksuzni stan sa pogledom na more...

Viktor samo želi jedan «linkoln» a Telma je još skromnija.

«Nemam nikakvih planova, možda ću kupiti nove najlon čarape» kaže ona. «Za te pare možete kupiti mnogo pari» dobacuju novinari.

26 godina Viktor je dobijao novac od vlade Ontarija. Ali državna lutrija je sada više nego nadomestila njegovu penziju.

«U poslednje vreme mogli smo da osvojimo 10 dolara i besplatne tikete ili samo deset dolara. Mislio sam već da odustanem.» priča on. Njegova porodica je presrećna što nije odustao.

«Treba da malo dodjemo do daha i smislimo šta ćemo... Ja sam morala da uzmem slobodan dan na poslu» kaže Suzan Oksford, ćerka Viktora i Telme.

Hejsovi takodje kažu da nameravaju da pošalju pomoć deci žrtvama nuklearne katastrofe u Černobilu.

Zlatni devedesetogodišnjaci sada žele da podele sa drugima deo svog zlata.

XS
SM
MD
LG