Linkovi

Pregled naslova dnevnih listova


”New York Times“ beleži da širom Amerike rastu kirije iznajmljenih stanova što je dodatni teret za prosečne Amerikance koji već muku muče sa visokom cenom benzina. Neverovatno visoka cena nekretnina u velegradima primorava mnoge Amerikance da iznajmljuju, umesto da ostvare ”američki san“ i kupe stan ili kuću.

Dobra vest za sve one koji ”daunlodoju muziku“! Njujork post javlja da će popularni sistem ”ajtuns“ firme Epl uskoro moći da se koristi i u mobilnim telefonima posto je firma dobila blagoslov od državne službe koja reguliše mobilnu telefoniju. Proizvodjači tih mobilnih telefona, Motorola i i sam Epl, bezuspešno su pokušavali da tu vest drže u tajnosti u nadi da će izazvati pravu senzaciju ako bude objavljena simultano sa plasiranjem novih telefona na tržištu.

Na suprotnoj obali Amerike, ”San Francisco Chronicle“ tvrdi da su, uprkos studija i medijskih izveštaja o takozvanoj epidemiji gojaznosti medju američkom decom svih rasa i uzrasta, najmladji stanovnici Kalifornije ipak medju najdebljima. U izveštaju Kalifornijskog centra za javno zdravstvo upozorava se na veliku zdravstvenu krizu ukoliko se nešto ne preduzme smesta. Podaci su ”prilično uznemiravajući“, tvrdi Debora Ortiz, predsednica Senatskog odbora za zdravstvo, koja je inače zagovornik restrikcije automata za hranu i bezalkoholna pića u školama.

Na rednjem Zapadu, Čikago tribjun obaveštava čitaoce da je savezna komisija izglasala da zatvori američku vojnu bolnica Volter Rid, ovde u Vašingtonu. Ta ustanova, otvorena pre jednog stoleća, važi za jednu od najboljih vojnih bolnica u Americi, a poznata je i po slavnim pacijentima -- američkim a i predsednici mnogih drugih zemalja... Ali, bez brige, bolnica se samo seli u još moredniju zgradu nadomak stare, pa će možda - ako je to uopšte moguće -- pružati još savršenije medicinske usluge.

I najzad naš lokalni ”Vašington post“ beleži da je Nacionalni zoološki vrt pozvao entuzijaste da nadenu ime mladunčetu pande. Do tridesetog septembra javnost može da glasa za jedno od pet ponudjenih imena.

XS
SM
MD
LG