Linkovi

Marija Šarapova i Endi Rodik spremni za "Flešing Medouz"


Prva teniserka sveta Marija Šarapova predstavila je ove nedelje svoj novi parfem na velikoj žurci na Menhetnu. Bila je to samo jedna od stanica 18-godišnje Ruskinje tokom vrlo bogate sedmice, koja prethodi poslednjem Grand Slemu sezone. "US Open" će biti prvi turnir na kome će se Šarapova pojaviti kao zvanično najbolja tensierka sveta.

Otkada je početkom nedelje doputovala u Njujork, Marija Šarapova je pod budnim okom američkih medija. Pored toga što je na elegantnoj zabavi na Menhetnu, predstavila svoj novi parfem, koji nosi njeno ime, ruska lepotica prethodno se pojavila na događajima u organizaciji kompanija "Najki" i "Tag Hojer". Međutim, kako kaže, sposobna je da izbalansira obaveze i pripremi se za veliki turnir.

"Postoji dobar balans između toga. Obožavam da se prvo ubijem od treninga, a onda obučem, našminkam i izgledam glamurozno. To je zabavni deo, ali ipak bih radije da sam na terenu", kaže Šarapova.

Saopštenje da je od ponedeljka prva na WTA listi, svakako je doprinelo uzbuđenju.

"Biti broj jedan je neverovatan osećaj, pogotovo sa 18 godina. Nikad nisam ni pomislila da mogu to da postignem ovako mlada, ali zabavno je i uživam u tome", dodaje Šarapova, kojoj će ovo biti treći US open, a na prethodna dva nije imala puno uspeha, s obzirom da joj je treće kolo bilo krajnji domet.

"Videla sam žreb, ali nikad ne gledam previše unapred. Idem meč po meč. Turnir će svakako biti težak, kao i svaki Grand Slem, ali ja se radujem takmičenju", ističe Šarapova.

Prva Ruskinja sa titulom najbolje teniserke sveta, vratila se zabavi posle poziranja fotoreporterima. Ona međutim, nije bila jedina velika teniska zvezda na ovoj žurci. Amerikanac Endi Rodik, četvrti nosilac i jedan od favorita u konkurenciji tenisera, kaže da još uživa u okupljanjima van teniskog terena.

"Mislim da je to nešto što ide uz naš posao. Lično, ja uživam u ovakvim stvarima, lepo se provodim i zabavno mi je. Nema mnogo ljudi koji imaju ovakvu priliku i ja to ne smatram poslom, već mi se sviđa", kaže Rodik.

On je prošlog vikenda igrao u finalu mastersa u Sinsinatiju, a očekuje da će biti u dobroj formi i na "US Openu".

"Osećam se dobro, prošla nedjelja u Sinisinatiju je bila uspešna i tako nešto mi je bilo potrebno. Uvek želite da dođete na Grand Slem sa dobrim rezultatima i jedva čekam da počne turnir", ističe Rodik, koji je svestan da ako želi titulu mora da prože prvog tenisera sveta Rožea Federera.

"Postoji jedna stvar, ato je da ja još nijednom protiv njega nisam imao dan, što se tiče servisa. Uvek sam bio dobar, bilo u voleju ili sa osnovne linije, ali nikad nisam servirao kako nekad umem protiv drugih igrača. Mislim da je to ključno protiv njega", zaključuje Rodik.

Ovogodišnji "US Open" počinje u ponedeljak, 29. avgusta.

XS
SM
MD
LG