Linkovi

Pregled američke štampe


Njujorška podzemna železnica biće opremljena sa hiljadu video kamera i tri hiljade senzora na pokret, a mobilni telefoni radiće u 277 podzemnih stanica, ali ne i u vozovima u pokretu - piše današnji Njujork tajms. Uprava za gradski transport megalopolisa potpisala je trogodišnji ugovor za uvodjenje opsežnih mera bezbednosti radi odvraćanja potencijalnih terorista od napada. U drugom izveštaju, Njujork tajms donosi da u svetu profesionalnih kompjuterista svemoćni Majkrosoft više nije najomraženija kompanija. Taj primat postepeno preuzima fenomenalno uspešni Gugl, uz čije ime se sve češće vezuje epitet ”arogantan.“

Vašington tajms i Vašington post izveštavaju da je Bušova administracija, juče predložila povećanje efikasnosti motora u popularnim džipovima, kombijima i kamionetima za 6 odsto. Ali, kako piše Post, ekološki aktivisti kažu da će to samo podstaći detroit da proizvodi veća vozila.

A u Bostonu, javlja Boston Gloub, jedan sudija odredio je kauciju od 250 hiljada dolara za puštanje na slobodu jednog dvanaestogodišnjeg dečaka, optuženog za ubistvo. Sudija je rekao da je nasilje medju gradskom omladinom dobilo takve proporcije da se potpuno otelo kontroli.

I najzad, Vašington post izveštava da će roditelji američkih studenata ove godine potrošiti više od 34 milijarde dolara na opremanje njihovih studentskih soba. Zbog toga, mnoge prodavnice uvode besplatne telefonske konsultacije sa stručnjacima za enterijer kako bi pomogli studentima da što bolje iskoriste prostor.

XS
SM
MD
LG