Linkovi

U padu Boinga 737-200 vazduhoplovne kompanije TANS poginulo 40 putnika i članova posade


U padu Boinga 737-200 vazduhoplovne kompanije TANS, koji se srušio u Peruu prilikom pokušaja prinudnog sletanja u amazonsku džunglu zbog lošeg vremena, poginulo je 40, od ukupno 92 putnika i osam članova posade. Spasioci su, kako prenose agencije, pronašli 40 tela stradalih u nesreći aviona, koji je leteo iz glavnog peruanskog grada Lime u Pukalpu. Avion se srušio pet kilometara od aerodroma Pukalpa, na koji je trebalo da sleti na putu prema Ikuitosu, popularnoj turističkoj destinaciji.

"Čini se da je za pad krivo nevreme. Samo nekoliko minuta pre nego što smo trebali da sletimo u Pukalpu, avion je počeo da se trese", kazao je preživeli putnik Tomas Ruiz.

Lokalni mediji preneli su da je pad, uz opekotine i prelome kostiju, preživelo oko 20 putnika. Peruanski ministar saobraćaja Hoze Ortiz rekao je kako je u avionu bilo 93 putnika. Kompanija TANS, za sada, međutim, nije željela da komentariše nesreću.

"Avion je poskakivao, sve jače i jače, i što se više spuštao, sve jače se tresao. Kako je avion sve više gubio visinu, zatvorio sam oči i mislio sam da gubim svest. Tada sam ispred sebe ugledao plamen i vatru koja se širila", kazao je preživeli Juri Salas.

Potraga za preživelima prekinuta je tokom noći, a očekuje se da će biti nastavljena ranim u jutarnjim satima prema lokalnom vremenu. Avion se srušio sedam dana nakon što je u Venecueli pao kolumbijski avion, prilikom čega je svih 160 putnika izgubilo život. Nesreća u blizini Atine, u kojoj je pao avion kiparske kompanije Helios, odnela je 121 ljudski život.


XS
SM
MD
LG