Linkovi

Kineski šef diplomatije Li Džaosing sa zvaničnicima vlasti u Beogradu razgovarao o Kosovu


U razgovoru sa beogradskim domaćinom ministrom spoljnih poslova državne zajednice Vukom Draškovićem, Li Džaosing je izjavio da Kina u potpunosti podržava teritorijalnu celovitost Srbije i Crne Gore i zalaže se za poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

Posle susreta sa kineskim šefom diplomatije, Drašković je ponovio da vlasti u Beogradu podržavaju politiku jedne Kine, odnosno da za Srbiju i Crnu Goru, kako je rekao, postoji samo jedna Kina i samo jedna kineska vlada. Drašković je izrazio zahvalnost na spremnosti kineske strane da pitanje duga Beograda rešava na najpovoljniji način za obe zemlje i istakao da je tokom susreta postignuta saglasnost o neophodnosti reforme Saveta bezbednosti i celokupnog sistema Ujedinjenih nacija.

Posle susreta sa kineskim ministrom spoljnih poslova Lijem Džaosingom, predsednik Srbije Boris Tadić govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, ponovio je da je neprihvatljiva nezavisnost te pokrajine i upozorio na opasnost destabilizacije regiona jugoistočne Evrope .

Kineski šef diplomatije Li Džaosing sutra će u Podgorici razgovarati sa crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem.

XS
SM
MD
LG