Linkovi

Kristi u Dalasu, Grent u Finiksu, Džo Džonson napokon u Atlanti


Dalas Meverkisi su potpisali jednogodišnji ugovor sa Dagom Kristijem, bivšim igračem Orlanda i Sakramenta. On bi u timu trebalo da zamijeni Majkla Finlija, koga se Dalas oslobodio kako bi uštedio na već prilično velikim poreskim dažbinama.

Detalji ugovora sa Kristijem nisu objavljeni, ali se govori da je riječ o 3 miliona dolara za sezonu sa opcijama i za igrača i za Meverkise.

"Mislimo da sa Dagom Kristijem naš tim ulazi u šansu da osvoji titulu prvaka", rekao je po potpisivanju ugovora trener Meveriksa Ejvri Džonson. Tridesetpetogodišnji Kristi prošle godine se nakon trejda u Orlando mučio sa povredama i zabilježio je svega 6.6 poena po utakmici.

Na njegovoj poziciji Meveriksi već imaju Džerija Stekhausa, Džoša Hauarda i - u kombinaciji više postave - Kita Van Horna. No, činjenica da Kristi za razliku od njih trojice može da pomogne u organizaciji igre i rastereti plejmejkera Džejsona Terija, bila je ključna za odluku uprave Dalasa.

Tim je takođe angžaovao i DeSaganu Diopa iz Klivlenda, koji bi trebalo da pomogne Eriku Dampieru. Pominje se da je on doveden i kao zamjena za Šona Bredlija koji bi, kako se očekuje, mogao da okači patike o klin.

Pored Dalasa, aktivni su bili i Sansi koji su na godinu potpisali veterana Brajana Granta (Lejkersi ga oslobodili, kako bi izbjegli plaćanje 30 miliona dolara za 2 godine).

Zanimljivo je bilo i u Atlanti koja će se pojačati Džoom Džonsonom iz Finiksa, pošto je nesporazum među vlasnicima riješen tako što je Stiv Belkin prodao svoje dionice u klubu. Belkin se protivio dovođenju DŽonsona i pošto nije ubijedio suvlasnike prodao je 30 odsto akcija kompanije Atlanta Spirit, koja posjeduje i Houkse i Trašerse - hokejaški klub iz Atlante.

Belkin je pokušao da osujeti namjeru ostalih vlasnika i sudskim putem, ali je u konačnom presudio komesar NBA lige Dejvid Štern koji je odlučio da suvlasnici iz Vašingtona koji imaju 70 odsto dionica u klubu, mogu smijeniti Belkina koji je obavljao funkciju klupskog guvernera.

Majkl Geron Junior, koji će naslijediti Belkina, rekao je: "Ovo je divan dan".

DŽo Džonson će u prvoj godini zaraditi 20 miliona dolara, od ukupno 70 koliko vrijedi petogodišnji ugovor. Feniks je u trejdu od Atlante dobio beka Borisa Diaoa, dva uslovna pika iz prvog kruga drafta i 4.9 miliona dolara u kešu.

XS
SM
MD
LG