Linkovi

Vlasti SCG uputile zahtev Argentini za izručenje haškog optuženika Milana Lukića


Ministar državne zajednice za ljudska prava Rasim Ljajić izjavio je da je zahtev upućen na osnovu krivičnog postupka koji nije završen i presude od 20 godina kojom je Lukić osuđen ali ona nije još postala pravosnažna.

Vlasti u Beogradu ne veruju da će Milan Lukić biti isporučen srpskim vlastima jer primat ima Haški tribunal, rekao je ministar Ljajić i zatim rekao da posle pronalaženja Lukića u Argentini i marokanca Abdelmadžida Bušara u Beogradu, osumnjičenog za teroristički napad u Madridu, zapadne diplomate sve češće postavljaju pitanje šta je sa generalom Ratkom Mladićem za koga haško Tužilaštvo tvrdi da je u Srbiji. Nema novih saznanja gde je Mladić, kaže ministar Ljajić, ali zatim upozorava da je neodgovorno sa stopostopnom odgovornošću reći da Mladić nije u Srbiji i ponavlja da se nikad ozbiljnije nije radilo na tom slučaju kao što se sada radi.

A posle brojnih reakcija javnosti povodom povlačenja optužnice protiv Marka Miloševića, Vlada Srbije odlučila je da za narednu sednicu pripremi kompletan izveštaj kako je došlo do povlačenja optužnice. To je saopštio srpski ministar kulture Dragan Kojadinović koji kaže da je na sednici vlade jasno rečeno da nisu dovoljna objašnjenja koja su se pojavila u javnosti. Marko Milošević i porodica Milošević su jedan ružan primer i jedan ružan simbol i moramo jasno da se opredelimo kakav je naš odnos prema tome, rekao je Kojadinović.

XS
SM
MD
LG