Linkovi

Nasilje pokvarilo proslavu Dana nezavisnosti u Indiji


Maoistički pobunjenici pokvarili su naciopnalnu proslavu indijskog Dana nezavisnosti u u državi Andra Pradeš, gdje su u napadu na jednoj proslavi ubili najmanje 10 osoba.

U Indijskom dijelu Kašmira neposredno prije ceremonije na stadionu u Šrinagaru, eksplodirala je bomba, ali - prema policijskom saopštenju – nije bilo povrijeđenih. Kašmirski muslimanski radikali su štrajkovali povodom praznika.

Na centralnoj proslavi u Nju Delhiju, održanoj uz jake mjere obezbjeđenja, premijer Manmohan Sing je rekao kako se Indija mora posvetiti ekonomskom razvoju od koga koristi moraju imati svi društveni slojevi.

Sahranjen šef diplomatije Šri Lanke

U glavnom gradu Šri Lanke, Kolombu, sahranjen je ministar inostranih poslova Lakšman Kadirgamar koji je u petak ubijen iz snajperskog oružja u svom dvorištu.

Predsjednica Čandrika Kumaratunga, koja je preživjela pokušaj atentata prije 6 godina, prisustvovala je sahrani ignorišući upozorenja o visokom bezbjednosnom riziku.

Vlasti za ubistvo šefa diplomatije optužuju Tamilske Tigrove, ali pobunjenici negiraju bilo kakvu umiješanost u organizaciju atentata.

XS
SM
MD
LG