Linkovi

"Četvorica braće" najgledaniji film u severnoamaeričkim bioskopima


Reditelj Džon Singlton je prevazišao svoje rivale kada je u pitanju ovonedeljna prodaja bioskopskih karata u Severnoj Americi. Njegova drama ”Četvorica braće“ jedan je od četiri filma koja su debitovala u bioskopimai zaradio je, za prva tri dana prikazivanja, 20 miliona i 400 000 dolara.

To, međutim, nije doprinelo sveukupno slaboj zaradi filmskih studija od prodaje karata. Kuća Paramount Pictures navodi kako se nadala da će tokom samo prve večeri prikazivanja film zaraditi od 13 do 19 miliona.

”Četvorica braće“ je priča o četvorici muškarca koji pokušavaju da nadju ubicu majke - koja ih je usvojila. Produkcija filma je koštala oko 40 miliona dolara.

”Skeleton Key“ - vudu triler sa Kejt Hadson u glavnoj roli, je sa zaradom od 15,8 miliona završio na na drugom mestu. Distributerska kuća Universal Pictures objavila je da je profit tokom prvog vikenda u okvirima očekivanog.

S druge strane, nastavak komedije ”Deuce Bigelow: European Gigolo“ sa Robom Šnajderom u ulozi muške prostitutke, nije imao mnogo sreće i ljubitelja. Nakon prvog vikenda prikazivanja našao se na petom mestu sa zaradom od 9,4 miliona.

Drama iz Drugog svetskog rata, kuće Miramaks, ”The Great Raid“ kapitulirala je na desetom mestu sa svega 3,4 miliona. Šampion proteklog vikenda ”The Dukes of Hazzard“, kuće Warner Bros. pao je na treće mesto sa 13 zaradjenih miliona, ovog vikenda odnosno 57,5 miliona tokom poslednjih deset dana prikazivanja.

XS
SM
MD
LG