Linkovi

Da li je Merilin Monro izvršila samoubistvo ili je ubijena?


Dnevnik Los Andjeles Tajms je objavio transkripte, kako se veruje, razgovora izmedju preminule zvezde i njenog psihijatra. To izaziva nova nagadjanja dok ljubitelji obeležavaju 43. godišnjicu smrti popularne glumice.

I ove kao i svake godine, obožavaoci Merilin Monro su se okupili na groblju. Medju njima je i Džon Majner, bivši tužilac koji je učestvovao u istrazi smrti Merilin Monro. On se nikada nije složio sa teorijom da je to bilo samoubistvo.

”Radi se o osobi žigosanoj dijagnozom samoubistva, što je apsolutno pogrešna, lažna, netačna dijagnoza,“ kaže Majner i dodaje da mu je psihijatar Merilin Monro, Dr. Ralf Grinson, pustio tajne audio kasete razgovora sa ovom zvezdom neposredno pred njenu smrt.

On je bio jedina osoba koja je znala njene najveće tajne. Majner tvrdi da je gotovo doslovno napravio transkript tih traka, što je tvrdnja koju je nemoguće proveriti, s obzirom da je on bio jedini koji je ikada čuo te trake - koje su, kako se veruje, nestale kad je Dr. Grinson umro. Majner dodaje da njegovi transkripti otkrivaju ženu koja ni izbliza nije samoubilački raspoložena.

Merilin opisuje budućnost i kaže da će novac zaradjen iz filmova upotrebiti za godine intenzivne obuke glume.

Ona je htela da organizuje i igra u filmovima snimljenim po Šekspirovim delima.

”Nijedna razumna osoba kojoj je poznat sadržaj tih snimaka ili transkripta ne bi mogla da veruje da se osoba koja je snimila te trake ubila,“ kače Majner.

Merilin Monro takodje priča o svom uzburkanom ljubavnom životu, uključujući neuspeli brak sa Džo De Madjijom.

Ona smatra da Džo nije mogao da ostane u braku sa njom zato što je u svojoj tradicionalnoj tvrdoglavoj italijanskoj glavi gajio imidž italijanske supruge. Majnor se nada da će njegovi transkripti isprovocirati vlasti da ekshumiraju telo Merilin Monro i potraže dokaze o ubistvu. Ukoliko to ne bude slučaj, ovaj transkript bi samo mogao da produbi nagadjanja oko njene smrti.

XS
SM
MD
LG