Linkovi

Danas vam predstavljamo akcionu komediju Dukes of Hazzard


Još jedna TV serija dobila je ovog leta bioskopsku verziju. U novoj akcionoj komediji glavne uloge tumače Šon Vilijam Skot, Džoni Noksvil i Džesika Simpson. Ove nedelje predstavljamo vam film «THE DUKES OF HAZZARD». Serija «THE DUKES OF HAZZARD» prikazivala se na američkoj televiziji od 1979. do 1985. godine i bila je mešavina brze akcije i jednostavnog ruralnog humora.

U filmskoj verziji Džoni Noksvil, poznat po ulozi u kontroverznoj MTV seriji «JACKASS», igra Luka Djuka, dok njegovog rođaka Boa Djuka, tumači Šon Vilijam Skot, koji se proslavio ulogom Stiflera u tri komedije iz serijala «AMERICAN PIE». Kao i skoro svi koji su učestvovali u pravljenju filma, i Skot ima lepe uspomene na originalnu seriju, ali priznaje da je u ceo projekat ušao pomalo skeptičan.

«Bio sam veliki poklonik serije kada sam bio klinac, ali dugo je nisam gledao. Čuo sam da se planira pravljenje filma i pomislio sam kako u poslednje vreme ima toliko puno starih serija koje su pretvorene u filmove, a u prinicpu mi se nijedan od njih ne sviđa. Onda sam pričitao scenario i bio je dobar, ali ono što me je zasita zaintrigiralo bio je reditelj. Pomislio sam – želim da budem momak koji vozi auto.»

Naravno, uz momke, tu je i slatka rođaka Dejzi Djuk, koju igra pop zvezda Džesika Simpson. Ovo je njen debi u igranim filmovima.

«Odrasla sam u Teksasu, tako da sam gledala mnogo repriza. Bila sam baš mala kad je serija bila na vrhuncu, ali sam se igrala sa rođacima i ja bih uvek bila Dejzi. Moje viđenje Dejzi jeste da je ona slatka, seksi južnjakinja i želela sam da koristim više slogova – više nego neko iz Teksasa».

Holivud je inače preplavljen skorašnjim filmskim adaptacijama TV serija, koje nisu uspele da dopru do publike – najsvežiji primeri su «THE HONEYMOONERS» i «BEWITCHED». Bilo kako bilo, producent Bil Gerber veruje da nostalgija nije jedina stvar koja bi današnje mlade Amerikance mogla da uputi na ovaj film.

«Tu je pre svega buntovnički duh ovih momaka, azatim i odnos dvojice rođaka, koji vole jedn drugog i uvek su tu jedan za drugog, a istovremeno imaju zaštitnički stav prema svojoj mlađoj rođaci Dejzi. Meni se oduvek sviđalo što se na kraju izvuku iz svega. Na neki način, oni svojim zdravim razumom, na ruralni način ipak budu pametniji od svih, a to je meni potpuno američki. To je ono što smo svi mi Amerikanci, buntovnici kao u toj seriji».

Film «THE DUKES OF HAZZARD» režirao je Džej Čandrasekar, koji je rođen i odrastao u Čikagu, a prethodno je uglavnom režirao TV serije. U filmu se pojavljuju Bert Rejnolds kao Boss Hogg, neprijatelj Djukovih i muzička zvezda Vili Nelzon, koji tumači lik njihovog ujaka Džesija, velikog šaljivdžije. A pored pojavljivanja na ekranu, Nelzon je svoj doprinos dao i pesmom, koja je zauzela mesto na saundtreku sa uglavnom kantri muzikom.

XS
SM
MD
LG