Linkovi

Džordž Buš verovatno je predsednik u boljoj fizičkoj formi od svih njegovih prethodnika u američkoj istoriji


Predsednik ima pravi sportski puls od 47 otkucaja u minuti, a mnogi Amerikanci nisu mu ni prineti po kondiciji.

Silno vreme koje provodi vežbajući, medjutim, neke navodi da se pitaju da li lider američke nacije provodi previše vremena u teretani, a nedovoljno u Ovalnoj sobi. Ovakve situacije već su postale uobičajene. Nešto se dešava, i novinari pitaju gde je bio predsednik?

«Predsednik je u to vreme ... vežbao u rezidenciji», odgovara portparol Bele Kuće.

Neki se pitaju šta to govori o predsednikovim prioritetima.

«Postavlja se pitanje zašto je toliko važno da predsednik SAD može da diže tegove» kaže Džonatan Čejt.

Ali, predsednik jeste u dobroj formi... i zato je novinar Džejk Teper rešio da isproba njegovu sportsku rutinu.

«On ima negde oko 15% telesne masnoće, a za starijeg muškarca to je odlično. Na predsedniku Bušu ne vidimo ni trunku sala» kaže sportski trener Melani Piters.

U sportskom klubu u Los Andjelesu, uz Melanin nadzor, radili smo vežbe istezanja... hodali na tredmilu, pokušali da pariramo predsedniku podižući pet puta tegove od 80 kilograma...

«Predsednik Buš je nedavno kritikovao jednog kandidata za mesto u Vrhovnom sudu kad je otkrio da ovaj trči na traci. Predsednik je rekao da bi trebalo da koristi eliptični trenažer, zato što trčanje nije dobro za kolena. Živa istina!»

A zatim smo prešli na bicikl, doduše ne pravi koji predsednik voli da vozi po 25,30 km, a poznato je da povremeno i padne s njega.

Melani kaže da predsednik ... «testira svoju izdržljivost. On puno vežba što znači da će povremeno morati da istrpi po koju modricu i ogrebotinu»

Iscrpljeni Džejk priznaje da je Buš očigledno odličan sportista. «Nije me sramota da priznam – predsednik Buš je u boljoj formi od mene» zaključuje on.

XS
SM
MD
LG