Linkovi

Emitovanje radio programa na Internetu, podkesting postaje sve popularniji kod korisnika globalne mreže


Sada na Internetu možete naći na hiljade «mini radio stanica», a medju novim zvezdama podkestinga su dva prijatelja iz Los Andjelesa. Jedna od najslušanijih novih emisija na Internetu emituje se iz stana dvojice mladića iz Los Andjelesa. Uz kompjuter, mikrofon i nekoliko limenki piva, Kevin Rouz i Aleks Albreht emituju nedeljni podkest u kome pricaju o tehnologiji.

«Možete da sačuvate te pretrage kao virtuelne foldere, i sve to kao direktnu kopiju sa Epla.»

Za samo četiri nedelje njihov je program postao jedan od najpopularnijih na Internetu. Oni kažu da ih sada sluša podjednak broj ljudi koji ih je gledao dok su vodili jedan šou na kablovskoj televiziji.

«Mi ne izveštavamo samo o dogadjajima nego se zabavljamo sa vestima, šalimo se, provodimo i to je cela poenta podkestinga, njegov nezavisni duh...» kaže Kevin Rouz.

Tako Kevin i Aleks mogu da se usred programa žale na loše pivo koje piju... Aple sada ima direktorijum na Internetu gde možete naći 6.000 ovakvih programa, od podkesta za buduće roditelje, preko katoličkih stavova o o Hariju Poteru do najnovijih vesti. Svi su ti programi besplatni a slušaoci samo treba da se prijave na listu.

«Princip je isti kao TIVO, program automatski nalazi nove sadržaje, izvlači ih za vas i možete da povučete kad želite» priča Kevin.

Za slušanje podkest programa potreban vam je kompjuter ili MP3 plejer. Aleks i Kevin se nadaju da će uskoro podkesting biti njihova profesija a ne samo hobi.

XS
SM
MD
LG