Linkovi

Yahoo zatvorio «sobe za četovanje»


Razlog – neke odrasle osobe navodno su koristile ovaj servis kako bi podstakli maloletne na seks. U SAD, Federalni istražni biro pojačao je napore da pohvata potencijalne pedofile, koji se služe internetom, ali je agentima FBI najpre bila neophodna pomoć samih tinejdžera. U svakom trenutku, 20 hiljada pedofila u Ameriici je na internetu. Neki odrasli koriste sobe za četovanje kako bi namamili lakoverne tinejdžere.

«Loši ljudi su tamo negde i pokušavaju da povrede našu decu», kaže FBI agent Stejsi Mari Bredli. Ona i njene kolege takođe se 'kače' na internet, predstavljajući se kao tinejdžeri, i pokušavaju da uhvate pedofile.

«Zaista se trgnete, u smislu da nemate predstavu kako je danas biti tinejdžer», objašnjava Stejsi Mari Bredli.

Agentima je međutim bila neophodna obuka, tako da je FBI regrutovao tinejdžere koji će obučiti 500 tajnih agenata, da budu kul. Devojčice ispituju agente o najnovijoj muzici, filmovima i jeziku. Keren objašnjava da FBI agenti misle da je lingo definitivno drugačiji jezik koji oni ne razumeju.

Važne su i različite opcije, na primer šta tinejdžerke misle o Orlandu Blumu? Pravio dgovor je – misle da je totalno sladak... što znači da im se dopada. Jedan od učenika, Met priznaje da je bilo teško.

«Mnogo specifičnosti u muzici, filmovima, među umetnicima, bio sam izgubljen», kaže FBI agent. Tokom tri godine koliko traje ovaj program, FBI je uhapsio 2.600 prestupnika. Meri ističe da je to čini spokojnijom, jer postoji toliko mnogo pedofila i pokušaji da svi oni budu uhvaćeni čine se kao potraga bez kraja. Keren i Meri odlaze u penziju već u 16-oj godini, ali FBI nastavlja da regrutuje veliki broj mladih momaka i devojaka kako bi tinejdžerima obezbedili sigurnost kada su onlajn.

XS
SM
MD
LG