Linkovi

Ranko Krivokapić: Brine me što Koštinica nakon izgubljenih ratova i bitaka na Kosovu i Bosni sada pokušava da krene na Crnu Goru


“Brine me što Koštinica nakon izgubljenih ratova i bitaka na Kosovu i Bosni sada pokušava da krene na Crnu Goru. To je unaprijed izgubljena bitaka“, poručio je Krivokapić na konferenciji za novinare. “Crna Gora će uvijek biti prijatelj Srbije ali će znati da razluči ko je u srpskoj vlasti njen prijatelj a ko nije. Volja građana je presudna i zato će u Crnoj Gori pobijediti nezavisnost”, kazao je on.

Krivokapić je ocijenio da crnogorski parlament treba u narednom periodu osim zakonodavne funkcije da bude i tribina za referendumsku raspravu. On je ponovio da će se referendum o crnogorskoj nezavisnost održati najkasnije krajem aprila naredne godine, jer se "konačno mora provjeriti volja građa da li žele da žive u zajednici koja je stvorena nasiljem Slobodana Miloševića za samo sedam dana i koja im nije donijela nita dobro”, ocijenio je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, u zajedničkoj državi uništen je ekonomski potencijal crnogorske privrede a ona je doživjela međunarodnu izolaciju. “Sve se to dešavalo kada se o Crnoj Gori nije odlučivalo u Crnoj Gori. Referendum će simbolički biti crnogorski peti oktobar i snažan politički udarac velikodržavnim projektima na Balkanu”, poručio je on.

Savjetnik crnogorskog premijera Slavica Milačić odbacila je danas kao manipulacije ocjene da bi organizovanje referenduma o državnom statusu značilo da bi Crna Gora u proces integracija morala da krene iz početka. Komentarišući ocjene da Brisel možda ne prizna Crnoj Gori pozitivnu ocjenu Studije izvodljivosti ukoliko organizuje referendum, ona je kazala da je proces integracija moguće potpuno razdvojiti za Crnu Goru i Srbiju. Ona je navela da kada bi neko i imao takvu namjeru, teško da se može ignorisati ili poništiti ono što je jedna zemlja već ostvarila u integracijama do tog trenutka.

XS
SM
MD
LG