Linkovi

Braun u načelu prihvatio ponudu da bude trener Njujok Niksa


Nedelju dana pošto je postigao sporazumni raskid ugovora sa Detroit Pistonsima, Leri Braun je u načelu prihvatio ponudu Njujorka i očekuje se da će u naredna 24 sata biti predstavljen kao novi trener Niksa, četvrti u poslednjih godinu dana.

Braunov dugodišnji menadžer Džo Glas rekao je 'Njujork Tajmsu' da je trofejni trener odlučio da želi da vodi Nikse i da je sada preostalo da on sa čelnicima Njujorka napravi sporazum koji će zadovoljiti obe strane. Glas je dodao da bi sporazum mogao da bude postignut do kraja dana, a da bi već sutra mogla da bude organizovana i konferencija za novinare. Prema nezvaničnim informacijama Niksi su Braunu ponudili između 50 i 60 miliona dolara za pet sezone, po čemu on bi postao najbolje plaćeni trener u istoriji NBA lige.

Leri Braun će sledećeg meseca napuniti 65 godina. U prethodne dve sezone, dva puta je sa Pistonsima igrao u finalu plej-ofa, osvojio titulu 2004, ali je prošle sezone propustio 17 mečeva zbog zdravstvenih problema. Detroit ga je otpustio prošle nedelje, posle čega su Niksi, klub za koji je navijao od detinjstva, krenuli u poteru. Njujork će Braunu biti osmi NBA klub u 22-godišnjoj karijeri, koju je započeo u ABA ligi i obeležio kao jedini stručnjak sa titulama šampiona NCAA i NBA lige. U NBA ligi ostvario je 987 pobeda i 741 poraz.

XS
SM
MD
LG