Linkovi

Beograd: Bez previše zvaničnih reagovanja na 10 godina optužnice


Jedino je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim sudom Rasim Ljajić, izjavio da država ne pregovara sa Mladićem i nema saznanja o tome gde se on nalazi. Nikad se, kaže Ljajić, intenzivnije nije radilo na pronalaženju Mladića, a saradnja a haškim Tužilaštvom nikada nije bila bolja na tom planu. U te provere mogućih lokacija na kojima se Mladić nalazi uključene su i određene bezbednosne strukture iz međunarodne zajednice, rekao je Ljajić, dodao da nije isključeno da Mladića štite pojedinci i odbacio mogućnost da postoji organizovana struktura u Vojsci koja ga čuva.

Saradnja sa NATO, započeta potpisivanjem Sporazuma o kopnenim linijama komunikacija između ove vojne alijanse i državne zajednice naišla je na brojne otpore u političkim strukturama Srbije. Zbog toga je šef diplomatije Srbije i Crne Gore Vuk Drašković bio primoran da ponovo upozori da ograđivanje pojedinih srpskih ministara od Sporazuma dovodi u opasnost politiku pristupanja Partnerstvu za mir i približavanje zemlje Evropskoj uniji.

Pomoćnik ministra odbrane državne zajednice Vukašin Maraš izjavio je da Sporazum treba da bude ratifikovan u parlamentima Srbije i Crne Gore jer je on, sa stanovišta opštih interesa zemlje i pretenzija da uđemo u Partnerstvo za mir i NATO, doprinos koji otvara bržu perspektivu saradnje i dobrih odnosa sa NATO alijansom.

XS
SM
MD
LG